La firma

P.I. ADVOCATS és un despatx d’advocats andorrà fundat l’any 2013 per l’advocada andorrana Ester Peralba, amb una destacada especialització en les següents àrees de pràctica, sense perjudici que ofereix als seus clients uns serveis legals integrals que inclouen, entre altres, l’assessorament en dret civil, mercantil, laboral i administratiu en el seu sentit més ampli:

  • Propietat intel·lectual i industrial (drets d’autor i drets veïns als drets d’autor, noms de domini, marques i patents), protecció de “Know-How” i de secrets comercials, i altres drets i posicions jurídiques d’anàleg contingut econòmic.
  • Protecció de dades personals i privacitat, incloent els drets d’imatge personal, la utilització de dispositius d’emmagatzematge electrònic i el tractament de “big data”.
  • Contractació electrònica i desenvolupament d’altres activitats econòmiques en l’espai digital, incloses les activitats de proveïdors de serveis d’intermediació, i serveis de confiança electrònica.
  • Defensa de la competència, competència deslleial i protecció dels consumidors.
  • Telecomunicacions i ciberseguretat, energia, audiovisual, joc i altres àrees de pràctica relatives a mercats regulats.
  • Tecnologia de la informació i a altres àrees de pràctica relacionades amb la creació de noves tecnologies i la innovació en general. Aquesta àrea de pràctica fa principalment referència a noves normatives en matèria de, entre altres, “open data”, Internet de les coses, intel·ligència artificial, economia col·laborativa, “blockchain” i “smart contracts” i “fintech”.
  • Dret de la Unió Europea.

Els clients de P. I. ADVOCATS són tant de l’àmbit privat com del públic, nacionals i estrangers, entre els quals s’hi inclouen empresaris individuals, societats mercantils, associacions, fundacions privades, el Govern d’Andorra, entitats de dret públic, societats públiques i fundacions privades del sector públic. Així mateix, P. I. ADVOCATS disposa d’una extensa xarxa de despatxos d’advocats col·laboradors en diferents països. P.I. ADVOCATS pot oferir els seus serveis de manera proficient en català, castellà, francès, anglès i portuguès.

Des de fa anys, P.I. ADVOCATS és un despatx d’advocats inclòs al rànquing de millors despatxos d’advocats del món elaborat per la prestigiosa consultora en la matèria “Chambers & Partners”, així com també hi està inclosa la seva fundadora, l’Ester Peralba.

L’Ester Peralba, fundadora de P.I. ADVOCATS, és una advocada col·legiada exercent al Col·legi d’Advocats del Principat d’Andorra, amb 25 anys d’experiència professional. És llicenciada en dret per la Universitat de Barcelona, juris doctor per la Universitat de Puerto Rico, màster en dret dels negocis i del comerç internacional per la Fordham University de Nova York, titulada com a especialista en noves tecnologies i propietat intel·lectual i industrial per la Universitat San Pablo CEU de Madrid, i agent de patents a Andorra. Professionalment, s’ha format en despatxos d’advocats de reconegut prestigi, concretament a Cuatrecasas Gonçalves Pereira, Gómez-Acebo & Pombo i Pedro Alemán Abogados, havent treballat a Nova York, Brusel·les i Madrid, a banda de al Principat d’Andorra. En l’àmbit acadèmic, és professora col·laboradora en màsters i cursos de doctorat de la Universitat d’Andorra i la Universitat Carlos III de Madrid, i participa sovint com a ponent en esdeveniments relatius a les seves àrees d’especialització.

P.I. ADVOCATS també compta amb Margarita Bértolo, graduada en Dret per la Universitat de Lleida, màster en advocacia per la Universitat Oberta de Catalunya, havent obtingut el títol habilitant d’advocada a Espanya, i especialista en protecció de dades personals per AENOR. La Margarita Bértolo és una professional del dret col·legiada com a no exercent al Col·legi d’Advocats del Principat d’Andorra, cursant actualment el màster en Dret, així com també el postgrau en mediació, a la Universitat d’Andorra. Professionalment, previ a incorporar-se a P.I. ADVOCATS, va treballar al despatx d’advocats andorrà Valentí Martí Advocats. En l’àmbit acadèmic, és professora col·laboradora en formacions relatives a protecció de dades personals, entre altres, essent actualment una de les professores de la formació relativa a la nova llei andorrana qualificada de protecció de dades personals que organitza la Cambra de Comerç, Indústria i Serveis del Principat d’Andorra.

Així mateix, P.I. ADVOCATS compta amb Miguel Ángel Rodríguez, llicenciat en dret per la Universitat de La Habana, màster en propietat intel·lectual i industrial per la Universitat Carlos III de Madrid i la Universitat Capitole I de Tolosa, i especialista en Blockchain per ESADE. Actualment, està cursant una especialització en intel·ligència artificial a la Universitat d’Estrasburg, i és doctorand en propietat intel·lectual a la Universitat Carlos III de Madrid. Professionalment, previ a integrar-se a P.I. ADVOCATS, el Miguel Ángel Rodríguez va formar-se treballant en els departaments de dret mercantil i de propietat intel·lectual i industrial del despatx d’advocats espanyol Gabeiras & Asociados. En l’àmbit acadèmic, és professor col·laborador en formacions relatives a les seves àrees d’especialització, havent col·laborat amb, entre altres, la Universitat d’Andorra i la Cambra de Comerç, Indústria i Serveis del Principat d’Andorra.

L’equip de P.I. ADVOCATS també està integrat per Esther Piquer, graduada en Dret i màster en advocacia per la Universitat Oberta de Catalunya. Professionalment, previ a integrar-se a P.I. ADVOCATS, va treballar al despatx d’advocats andorrà Augé Legal & Fiscal.

I, en darrer lloc, P.I. ADVOCATS compta també amb el suport de l’estudiant en pràctiques Daylin Valdés,  llicenciada en Dret per la Universitat de la Habana, i màster en assessoria jurídica d´empreses per la Universitat de Còrdova, Espanya. Actualment, està cursant el màster en propietat intel·lectual i industrial de la Universitat Carlos III de Madrid. Professionalment, prèviament a integrar-se a P.I. ADVOCATS com a estudiant en pràctiques, va ser advocada en exercici durant tres anys a Cuba dins de l’ONBC (Organització Nacional de Bufets Col·lectius) i es va formar realitzant pràctiques en departaments mercantils i de propietat intel·lectual i industrial de despatxos espanyols.

Tots els integrants de P.I. ADVOCATS, duen a terme recerca en l’àmbit del Dret i són autors de publicacions tant en publicacions editades con en publicacions en xarxes socials.